31 March 2011

S420 - Paris, France

salam

this is my 2nd time going to paris.before this i went to paris with my family, and this time i went to paris with my friends.in term of enjoying-doing-things, of course going with friends is much more better.

i will make this post as simple as possible because im not in blogging mood rite now.hee.

Day 1

we went to disneyland.we spend the whole day in Disneyland.enjoying all the rides.and also the fireworks. =)


*muke boring sbb kne tunggu turn lame sgt*

*the fireworks.yippie!*

Day 2

we hv a tour around Paris city.

*le' de concorde*

*army museum*

*Arc de Triomphe*

*dinner @ paris restaurant near Notre Dame de Paris*

*Monalisa @ Musee du Louvre*

*eiffel tower @ nite*

Day 3

we continue our touring around Paris.and im very glad to leave the very-bad-hostel-so-far.


*wall full with "i love you" words from all languange*

*paris shopping street*

*at the top of the eiffel tower*





my next post will be about my journey at brussel =)

sekian, wsalam~

30 March 2011

S419 - wordless wednesday

salam

i got a BIG BIG BIG parcel with love from malaysia today!

love u.love u.love u

sekian, wsalam~


26 March 2011

S418 - a new day has come

salam

alhamdullilah, akhirnye, saya dpt mengakhirkn zaman kne online gune public PC, zaman kne pinjam laptop org kalo nk update pape.

a new has come =)

nanti dah bole update tiap2 hari.emm.ade byk cite nk cite sbnrye.terlalu byk.hee.start cite nanti2 lah ea.

btw, skang rase sgt happy.rase mcm kt malaysia.wlpn bukan kt malaysia pon.kwn2 kt sini sgt baek, dah rase mcm satu family wlpn bru kenal 4 hari.best jugak sbb dpt jumpe ramai org melayu kt sini.mmg untung lah sape2 yg dpt offer overseas dkt UK.no worries oke.malaysian pon ramai, makanan halal pon byk. =) tp, kt graz pon not too bad =)

oke la.nanti smbung cite lagi.gudnite sume!

sekian, wsalam~

14 March 2011

S417 - kisah saya dan laptop

salam

kalo tnye pasal khabar saya kt sini, tiap2 hari saya sihat, tiap2 hari betambah bahagia.
tp, kalo tnye pasal khabar laptop saya, semakin hari die semakin sakit.n skang die dah koma.

disebabkn keadaan laptop saya mcm nie, saya yg happy jadi sedey.xmampu nk bahagiakn diri sendiri bile laptop dah jatuh sakit smpai koma =(

bru sekarang rase betape penting nye laptop dlm hidup saya.tanpe laptop, tiap2 hari saya kne tahan penat bediri kt lobby hostel tuk online.tanpe laptop, saya bole online sekali je sehari.

hidup terase saaaangattt lonely.dah lame tak skype dgn mak. T____T

sekian, wsalam~

11 March 2011

S416 - girls night

salam

again.hari yg lepak2 je kt office.projectmates yg laen hanye akan dtg officehari selasa, rabu, khamis je.so, ini bermaksud, hari selasa, rabu n khamis jela kami keje secara intensive.hari2 laen, dtg office, tgk2 pape yg perlu buat, kalo dah mmg xde buat pape, bole la buat keje sendiri.best kan intern kt sini?rase mcm dtg lab je.xde working life langsung!

oke.habes dah cite pasal keadaan intern kt sini. =P

proceed to girls nite pulak.

smlm suejane n peiying pegi clubbing dkt one of the bar kt area graz nie.in meanwhile, saya, jialin and catherine share2 stories kt bilik catherine dr pkul7 pm smpai pkul1130 pm.lame kan? mmg byk lah cite2 yg kami share.best sgt! tibe2 je rase mcm dah happy duduk kt sini,xde la rase lonely n boring sgt kalo dpt sembang2 mcm nie.

and one of the topic is lepas abes degree nie nk keje trus or nk smbung blaja lagi?

emm.dah lame saya fikir pasal nie.kdg2 rase mcm nk smbung blaja trus, sbb kalo dah stop blaja sah2 la dah malas nk smbung lagi dah.alang2 dah smbung blaja, bek trus smbung smpai phD.nanti xyah la fikir2 pasal belajar lagi dah.n yg sebenarye, main reason nk smbung belajar ialah sbb rase tak puas lagi enjoy life kt sini n blaja kt sini st flexibel lah.best.best.

tp, kdg2 rase mcm nk keje sbb kalo keje mcm best je.ade gaji sendiri.tmbh2 lagi kalo keje kt klcc.haha.ala2 mcm lepas stress2 keje, bole shoping2 kt iSetan, mkn byk2 kt nandos.haha.i alway have a big dream oke.

tp, till now, xdpt lagi nk decide which one is the best.nanti lah discuss with sumone bout my future life..

ps:hari nie saya dh salah gune laptop office sbb bukak laptop semata2 tuk update blog, chek gmail,n chek fb.sorry professor!

sekian,wsalam

10 March 2011

S415 - laptop rosak

salam

haish.da lame tak dpt update blog.sbb nye ialah laptop saya mmg dah tak bole dibukak.n ape yg lagi sedey nye ialah public PC kt Akedemihilfe tue pon rosak.sedey sgt kn.sume bende nk rosak dlm mase yg same.balik bilik je xde nk buat pape.tepakse lah tido awal tiap2 mlm..

kalo nk update pape ke, nk bukak fb ke, nk skype dgn family ke, tepakse la tunggu waktu ofice hour sbb kt office bole gune laptop office.so, lately agak dah lost dgn gossip2 yutipi since dah lame tak bukak fb.harharhar..

semoga lepas nie dah bole gune laptop mcm biase.. =)

sekian, wsalam..

08 March 2011

S414 - saya serius.

salam

nk ckp sumting.

dulu ckp mcm laen, skang ckp mcm laen, mcm mane saya nk pecaye awak nie?

AND

bile dah janji sumting or ckp nk buat sumting, jgn la setakat ckp je.buktikan lah.saya malas la nk pakse2,tp,smpai bile nk mcm nie.kalo setakat ckp je, sume org pon bole ckp.sume org pon bole bg harapan palsu mcm tue.faham?


kalo still xfaham lagi, xpayah la faham smpai bile2.bye.

sekian, wsalam.


posted via Akedemihilfe's public PC.

07 March 2011

S413 - im too tired

salam

i feel soo tired today.

tired in making decision.
tired in choosing places.
tired for being sooo bored today.

and the MOST tired thing is,
tired of thinking how to face this boring day tomorrow.again.

*sigh*

sekian, wsalam~

05 March 2011

S411 - i'm sick again

salam

mlm nie sakit kepale lagi.hari tue dah sakit dah.xlarat la kalo selalu sgt sakit2 mcm nie.mmg rase mcm nk nages je.xtaw la knape mcm nie.

nk pegi klinik, tp, kt mane klinik pon saya xtaw.susa nye hidup di perantaun nie.

any doctors, please diagnose me!

ainul husna is suffering because of headache.again.

T_______T


sekian, wsalam~

04 March 2011

S410 - today is friday

salam

today is friday and today is my free day.very2 free oke.mesti dpt bayangkn betape free nye saya smpai dpt post 2 post dlm mase satu hari.itu pon kalo laptop tak buat hal lah.

kecewa kejap dgn laptop nie.tdi pegi ofice, xbole bukak pulaks.tepakse la tido je kt ofis tue.bukan sengaja ye.saya mmg tepakse tido sbb mmg xle nk buat keje pon.bosan gile.xkan la bru je dtg dah nk balik kan.duduk la tanpe buat pape kt ofis tue selame 3jam. T___T

next topic,

and kt sini nk cite pasal seorg jiran saya kt sini.die perempuan n muslim n die free hair.die dtg from sebuah negara islam dekat2 dgn austria nie la.kami selalu tejumpe kt pantry, n disebabkn die tak minat masak, die ade ajak sorang kawan from Italy bername Marco tuk masakn tuk die.tiap2 kali jumpe kt pantry, mesti kawan die tue je yg masak.die tgk2 je.haha.bole pulak mcm tue kan?and the main point here is, smlm saya tgk die masak hotdog, tp, caler hotdog tue tak mcm chicken or beef pon.pastu saya tnye la,

"what hotdog is that?"
"emm, i think it is pork"
"but u cannot eat pork rite?"

die xreply pape pon, buat muke selambe je n trus makan.haa.ko tak pitamss ke org islam selambe mcm tue je mkn pork? saya pon tersentap jap dgn reaction die.
oke.the end.itu jela kisah nye..






dan, sekarang dah xtaw nak buat ape....xkan nk tido lagi kowt.haiya..

sekian, wsalam~



S409 - setiap kejadian ade hikmahnye

salam

wah.tajuk post ade ala2 mcm ustazah x?

hee.oke la.nk cite pasal setiap kejadian pasti ade hikmahnye, so, sila lah bersabar.oke?kalo dulu, saya mmg jenis yg tak reti sikit nk besabar nie.kalo nk pape bende, mesti kalo bole nk on the spot.kalo nk pape jawapan, mesti nk time2time jugak.xkesah la bende tue akan myerabutkn fikiran org yg tepakse bagi jawapan tue, asalkn saya dpt jawapan tue skang.haa.ala2 mcm tue keTIDAKsabaran saya.teruk kan?

tapi, itu dulu la, sejak ade satu kes nie, saya dah belajar besabar.

kes nye ialah kisah saya nk beli boots online.sejak2 saya kt sini, saya rase mcm tingin lah nk pakai boots.n byk je boots jual kt sini, since winter mesti lah pakai boots kn?bru lah style.haha.then, saya pon gigih la pegi cari boots satu brand C.tp, malangnye, xde kt kedai kasut tue xde jual boots brand C.ade brand laen je.

tp, saya still nekad nk beli boots brand C.so, saya pon gigih la check kt website C.tgk2 ade pulak boots yg saya suke.ala2 mcm fall in love at the first sight la.wlpn love at the first sight, tetap jugak survey satu yutipi b4 buat keputusan.harharhar.

"ko rase boots nie oke x?"
"ko nk pakai ke boots ni mase kt yutipi nanti?"
"mesti lah."
"kalo mcm tue, beli jelah"

*kwn saya yg sorang nie mmg suke critic pilihan saya.tp, saya suke je tnye die sbb in the end mesti die besetuju nye lah dgn pilihan saya dgn syarat, saya mesti jwb sume soalan die dgn penuh confident wlpn dlm hati tak rase pon nk pkai boots tue.motif nk pakai boots pegi lecture.hello, yutipi bukan kt europe lah wlpn ramai foreigner.*

setelah penat buat survey, saya buat keputusan nk beli boots tue! so, saya pon mintk la tolong kawan saya from UK tuk belikn tuk saya.die pon oke je belikan.ape lagi,mesti lah happy gile bile dpt ape yg kite nak.i mean dpt boots n brand C.

haa.nie bru intro.dah penat bace ke?kite smbugn lagi ea..

pastu dah settle sume payment etc etc.dah dpt pon invoice thru emel.then tunggu company C tue deliver kt rumah kwn saya je lah.mmg rase tak sabar2 sgt nk dpt boots tue.tiap2 hari contct kawan saya tnye pasal boots tue.smpai kawan saya dah fed up rase nye sbb asek tnye je.see.saya mmg tak sabar kan?

and nk dijadikan cite, everytimes, company tue nk deliver kt rumah kwn saya, kwn saya asek xde kt rumah je.mmg tepakse besabar lah.and everytimes saya pegi keje, saya akan pass by shopping center, n satu hari tue,bru saya perasan ade satu kedai brand C kt shopping center tue.selame nie tak perasan la pulak.tp, nanti lah pegi usha kedai tue sbb still nk tunggu boots tue.wah.nekad sgt kan?ala2 mcm watever happen, i'll wait for u.harharhar.

smpai 2 weeks company tue try deliver, tp, kawan saya still xde kat rumah.sbb tyme2 diorg nk deliver je, mesti kawan saya ade keje.kirenye selame 2weeks nie, saya asek tetunggu2 je news from my friend.saya besabar je.xbrani dah nk tnye2 kawan saya sgt.sbb tkot kne marah nanti.T__T.

tp, still xde pape news.and at last, diorg hntr emel ckp diorg cancelkn je delivery tue sbb dah lame sgt.nanti diorg bg full refund tuk payment boots tue.kalo nk jugak boots tue, kene RE-order lah.kecewa kn? penantian selame 2weeks tue mcm sia2 mcm tue je.dah mmg saya takde jodoh dgn kasut tue kowt, nk buat mcm mane kan?

disebabkn sedey dgn berita tue, dah tawar hati nk RE-order ke hape.the next day, lepas balik keje, trus pegi kedai brand C yg saya nmpak tiap2 hari otw pegi keje tue.usha2 kasut kt situ.

sekali, ade nmpk satu kasut yg saya suke.still brand C.tp, die bukan mcm boots yg saya nk tue lah.but still family boots.saya suke kasut tue.n it is the last pair.wlpn harga die agak mahal compare to the previous boots, tp, saya trus je nekad nk beli kasut tue.

and within less than 30minute, i own Brand C boots.which is much much more better than the previous boots.and i love my new boots so much!

see.setiap kejadian ade hikmahnye kan? at last, dpt boots yg lagi better and still memenuhi kehendak hati saya tuk memiliki brand C boots.

yeay! dah abes cite.

sekian, wsalam~

03 March 2011

S408 - dear bestfriend

salam

dear my bestfriend,

I am so sorry...
  1. for neglecting you when i have my TTM.
  2. for not replying your sms because im so busy texting my TTM.
  3. for not contacting you for quite a long time.
  4. for forget ur existence when im happy with my own life.
  5. for being too busy with my own stuff until i forget to reply all ur skype's chat.
  6. if I hurt you all these while.

Because you...
  1. always be the first who makes me happy when im sad.
  2. always be the first to make me laugh again after crying for nonsense things.
  3. always be the first who willing to listen to all my mumbling.
  4. never feel tired to give me same advices again and again eventhough i keep repeating the same mistake again and again.*sorry bestfriend*
  5. will always be the one who will answer my calls, eventhough it is already 2am in ur place.
  6. always have time for me when i really need you.

And I know...

  1. *sumting which i think i shouldn't post it here.LOL!*
sincerely,
ainulhusna abdulmuin

p/s: nk iPod touch tuk hadiah birthday nanti oke!

sekian, wsalam~

02 March 2011

S407 - wordless wednesday

salam

finally, im officially a resident here.

oke lah, nk cite tue je.happy sbb dah dpt resident permit!

sekian, wsalam~

01 March 2011

S406 - Jar of Hearts


salam

mule2 dgr lagu nie, cm boooring je.teruss biarkn je kt desktop tue.harharhar.tp, lepas atul ckp lagu nie best kalo tgk lyrics skali, bru la sedar.best rupenye lagu nie.trus post kt blog!

video
sekian, wsalam~